De Amerikaanse President Obama heeft met 13 grote autobouwers afspraken gemaakt over het brandstofverbruik van het Amerikaanse wagenpark. Men heeft in goed overleg een norm vastgesteld voor een gemiddeld verbruik dat ligt op 54,5 mpg (miles per gallon) in 2025. Omgerekend is dat een verbruik van gemiddeld 4,3 liter per 100 kilometer, oftewel 1:23. Een mooi streven om op die manier de afhankelijkheid van olie terug te dringen, maar niet iedereen is even gelukkig met de afspraken.

Verschillende beleidsmakers in de VS vrezen dat autobouwers door het nastreven van de strenge verbruiksstandaard, de focus op veiligheidsaspecten zullen verliezen. Men vreest bijvoorbeeld dat autobouwers hun auto’s lichter zullen maken ten koste van de veiligheid.

Beleidsmakers die voorstander zijn van de strenge standaard, mochten onlangs komen opdraven om deze te verdedigen ten overstaan van de critici onder leiding van congreslid Darrell Issa. Samen met afgevaardigden van de instanties NHTSA en EPA (National Highway Traffic Safety Administration en Environmental Protection Agency) hebben de politieke voorstanders beloofd dat autobouwers in dit kader nooit iets zullen doen dat een negatief effect heeft op de veiligheid. En nu maar afwachten of hiermee de gemoederen weer een beetje zijn bedaard. (bron: automotive news)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Snif snuf…

Ik ruik een paar rechtszaken aankomen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.