Shell
Binnenkort gaat de Shell Eco-marathon van start. Een duurzame race met een diverse lijst aan deelnemeers.

Van 30 juni tot en met 3 juli gaan honderden studenten- en scholierenteams uit Europa en Afrika opnieuw met elkaar de strijd aan om zo ver mogelijk te rijden op zo min mogelijk brandstof tijdens Shell Eco-marathon Europa. Dit is een unieke studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Na vier jaar Shell Eco-marathon in Rotterdam, is het event nu naar Londen verhuist. Maar ook dit jaar is Nederland weer goed vertegenwoordigd met zestien teams.

Op donderdag 21 april 2016 wordt het startsein gegeven van de reis van de Nederlandse teams richting Londen. Op een speciaal aangelegd parcours zullen jonge Nederlandse teams hun zelfgebouwde voertuigen testen.

Het Eco-runner team Delft, de winnaar van vorig jaar, willen hun voertuig dit jaar nog aerodynamischer maken. Door te experimenteren met luchtstromen en vliegtuigstrepen op hun voertuig zijn ze vastbesloten weer de winst te pakken. Het Tripple X team, van het Damstede Lyceum in Amsterdam, is het enige scholierenteam dat op waterstof rijdt. Daarnaast bestaat dit jonge team uit meer meisjes dan jongens.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik dacht dat de titel van een stuk aangaf waar het over gaat. Dat een titel volledig nieuwe informatie kan geven die niet in het artikel wordt behandeld, en totaal niks zegt over de kern van het artikel is nieuw voor me.

Taalkundig is het wel heel vaak een rommeltje op Groen7, terwijl het op Autoblog veel beter op orde lijkt. Hoe zit dat @RubenPriest ? Ram je deze Groen7-artikeltjes zonder nalezen uit je toetsenbord, en doe je die moeite wel voor Autoblog omdat die meer bezoekers heeft? Ik vind het moeilijk om een site serieus te nemen als er consequent slordigheden in de artikelen staan, dus ik zou willen aanbevelen om daar wat meer moeite in te steken hier.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.