De gemiddelde leaserijder trekt zich nauwelijks iets aan van de stijgende brandstofprijzen, dat werd al eerder bekend uit een onderzoek van LeasePlan, maar steeds meer Nederlandse werkgevers doen dat wel. Prodrivelearning speelt hier samen met Shell, ALD Automotive en Goodyear op in met de introductie van een online training die leaserijders niet alleen zuiniger, maar ook veiliger en comfortabeler leert rijden.

Leaserijders maken doorgaans veel zakelijke kilometers, zijn druk bezet, betalen bijtelling en zijn ook vanwege hun brandstofpas van de zaak lastiger te motiveren om met behulp van een bewustere rijstijl zuiniger en milieuvriendelijker te rijden, zo stelt Prodrivelearning. Toch loont het voor werkgevers de moeite om hun medewerkers te stimuleren zuiniger te rijden. Voor vrijwel alle bedrijven vormt het wagenpark de tweede of derde kostenpost, terwijl dertig procent van die kosten gunstig kan worden beïnvloed door middel van lagere verbruikscijfers en minder schades. Mede daarom ontwikkelde Prodrivelearning.com voor de zakelijke markt een veelzijdige online training om leaserijders in een zes maanden durend programma zuiniger en veiliger te leren rijden.

Met in totaal zes verschillende maandelijkse modules meent Prodrive bij de deelnemers een gedragsverandering te bewerkstelligen. De lesstof werd dan ook ontwikkeld in samenwerking met een gedragsdeskundige, en bevat onder meer veel filmbeelden en animaties waarin zowel het goede als het foute antwoord wordt toegelicht. “Met interactieve elementen en praktisch toepasbare tips hebben we het lesprogramma zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt, zodat deelnemers actief bij de training worden betrokken. De online training is gewoon leuk om te doen. Op deze manier heeft het proces van gedragsverandering achter het stuur de meeste kans van slagen. Deelnemers ontvangen elke maand via e-mail een uitnodiging voor de volgende module, die vervolgens ongeveer twintig minuten in beslag neemt. De lesstof houdt er overigens ook rekening mee in wat voor type auto iemand rijdt” aldus Mark Maaskant van Prodrivelearning.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik blijf skeptisch. De meeste leaserijders die ik ken interesseert het geen donder hoe veel brandstof ze verstoken of door hoe veel banden ze gaan: De baas betaald toch!

160km/h continue met daarbij 1:9 a 1:10 rijden maakt weinig uit, de baas betaald toch?

Zelfde zal je denk ik ook met de Plug-in Prius gaan zien. Wel de 0% bijtelling, maar nooit opladen of wat minder kritisch zijn met het opladen. Het gaat om de 0% bijtelling, nietwaar?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.