Consultantsbureau Horváth & Partners heeft onderzoek gedaan naar de Duitse EV-ambities. Duitsland wil in 2020 één miljoen elektrische auto’s op de weg hebben, en dat lijkt haalbaar.

Samen met het Strascheg Institute for Innovation and Entrepreneurship (SIIE) werden 280 experts uit de auto- en energiesector ondervraagd. Daarvan was 70% van mening dat er na 2020 zelfs meer dan een miljoen EV’s zullen rondrijden. Meer dan de helft gaf aan actief bezig te zijn met de veranderingen in de autowereld, slechts 27 procent neemt een afwachtende houding aan.

Uit de studie van Horváth & Partners blijkt dat het aantal auto’s in Duitsland in 2020 op 47 miljoen uitkomt. Acht procent zal een hybride-versie betreffen – ongeveer 4 miljoen auto’s – en de elektrische auto neemt tegen die tijd een aandeel van 3,9 procent in – oftewel zo’n 1,8 miljoen stuks. Let wel, het kan hier ook om plug-in hybrides gaan. Het aandeel van brandstofcelauto’s wordt op 1,3 procent gezet – ongeveer zeshonderdduizend voertuigen.

Het bureau tekende ook enkele bezwaren en struikelblokken rondom de uitrol van EV’s op. De hogere prijzen van elektrische auto’s ten opzichte van auto’s met louter een verbrandingsmotor werden aangehaald. Ook zou de noodzaak voor energiemaatschappijen om een laadinfrastructuur aan te leggen niet hoog genoeg zijn. (via: automobielmanagement.nl)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.