Utrecht
Wel een milieuzone, geen milieuzone… Sommige mensen kunnen gewoon niet kiezen.

In Utrecht worden er alvast borden geplaatst om te waarschuwen voor de milieuzones die hier in mei 2015 worden ingevoerd. Vervuilende auto’s die na deze datum de zone betreden, worden bekeurd. Fijn die waarschuwing, dan weten alvast we waar we aan toe zijn, zou je zeggen, maar niet volgens de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU).

SSLU vindt dat de waarschuwing ten onrechte is. Er kan immers nog bezwaar worden aangetekend op de wijziging van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV), die nodig is om de bekeuringen voor het onrechtmatig betreden van de milieuzones uit te kunnen delen. Een waarschuwing voor de aanstaande boetes is volgens de Stichting dan ook misleidend: “Straks hebben mensen hoge kosten gemaakt om hun auto te vervangen en blijkt dat achteraf niet nodig.” SSLU stapt daarom naar de bestuursrechter om bezwaar te maken tegen de waarschuwingsborden.

Volgens de gemeente Utrecht zal de milieuzone hoe dan ook per 1 mei 2015 worden ingevoerd, met een officieel bord dan wel een lokaal verkeersbord als de eerste nog niet af is. Ook hier kan de SSLU zich niet in vinden, want de komst van de milieuzone heeft volgens hen te weinig effect op het verbeteren van de luchtkwaliteit.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.