Audi e-tron en Ionity-snellader
Niet zomaar snelladen, maar ultra-snelladen of supersnelladen, net welke benaming de voorkeur heeft. Zodat het accupakket gauw vol genoeg is om de reis te kunnen vervolgen.

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor velen een welverdiende vakantie in het buitenland. Als de bestemming met de elektrische auto wordt opgezocht, dan is het natuurlijk fijn om een ruime keuze aan goed werkende snelladers te hebben, die als het even kan ook nog eens in staat zijn om een hoog vermogen te leveren. In Nederland is er ruwweg iedere 30 kilometer wel een snellader te vinden, in het buitenland kan de afstand oplopen tot iedere 100 kilometer of meer.

Een organisatie die hierin in verandering brengt is Ionity. Een samenwerkingsverband van verschillende autofabrikanten. Deze partij plaatst ultra-snelladers die 350 kW leveren en zijn daarmee meer dan geschikt voor de i-Paces en e-trons van deze wereld. Het eerste snelaadstation werd in 2018 gebouwd en sindsdien is er de nodige bouwwoede geweest, dat heeft ertoe geleid dat er nu 100 snellaadstations zijn. De laatste locatie die werd geopend is te vinden in de plaats Rygge, iets meer dan zestig kilometer ten zuiden van de Noorse hoofdstad Oslo. Er zijn zes laders geplaatst.

Momenteel zijn er nog 51 nieuwe laadstations in aanbouw. In Nederland zijn de snelladers van Ionity te vinden in Stroe en Apeldoorn, in beide gevallen langs de A1. Nieuwe locaties in Bodegraven (A12) en Sevenum (A67) zijn in voorbereiding.

Hoewel Ionity actief is in heel Europa, ligt het zwaartepunt momenteel in Duitsland en het zuiden van Scandinavië. Opladen kan overigens met de app van Ionity, dan wordt er een standaardtarief van € 8 gehanteerd voor een laadsessie. Het is ook mogelijk om een laadpas te gebruiken van een partij die met Ionity samenwerkt.

Beeld: Audi e-tron en Ionity-snellader


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.