Microlino blijkt enorm succes
Hoe een slimme move is omgezet in een goedlopend businessplan.

Fiat blies de iconische 500 jaren geleden nieuw leven in en dit was een briljant idee. De terugkeer van deze legendarische auto heeft Fiat heel veel goed gedaan. Wat dat betreft doet Micro Mobility Systems Ltd iets soortgelijks. Ze nemen het idee van de BMW Isetta en brengen dit opnieuw tot leven in een moderne verpakking.

De broers Oliver en Merlin Ouboter hebben dat goed bekeken, want de Microlino is een succes. De broers presenteerden de elektrische auto op de autosalon van Genève en inmiddels zijn er al 6.500 orders genoteerd. Dat is veel meer dan de aanvankelijke 500 orders die de broers voor ogen hadden.

De Microlino is nog wel een speeltje voor de rijken. Zo kost het elektrische voertuig zo’n 12.000 euro, wat fors is voor een niet volwaardig voertuig. Wellicht is dit de start van een vruchtbare toekomst. Wanneer de eerste klanten van de Microlino daadwerkelijk de auto rijden, kunnen de broers zich focussen op een meer betaalbaar alternatief.

De elektrische Microlino gaat in de tweede helft van 2018 in productie. De eerste twee prototypes zijn in China gebouwd. De productievoertuigen zullen echter in Italië worden gemaakt. De productie is in handen van Tazzari. Het is de bedoeling dat er straks 5.000 Microlino’s per jaar worden gebouwd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.