2x Fisker Karma aan laadpunt
In 2013 keerde de Nederlandse Staat voor bijna 2 miljard euro aan Mileuinvesteringsaftrek (MIA) en Vervroegde Afschrijving van Milieu Investeringen (VAMIL) uit.

Van dit bedrag wordt melding gemaakt in het eerder deze maand verschenen rapport ‘Verzilvering verdienpotentieel Elektrisch Vervoer in Nederland’ (PDF).

2013 was voor Nederland een absoluut topjaar voor elektrische- en PHEV-voertuigen, met 22.542 geregistreerde exemplaren. Voor veel van deze auto’s werd door ondernemend Nederland gretig gebruik gemaakt van de aangeboden subsidieregelingen. Per 2014 werden deze daarom aan banden gelegd.

Voor 2014 wordt derhalve een kleiner bedrag verwacht, te meer omdat de elektrische verkopen ten opzichte van 2013 achter lijken te lopen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Miljoen? Of miljard?

Netto is het bedrag veel kleiner omdat het een aftrekpost betreft over de winst voor belasting dus maximaal 52% van het bruto bedrag en voor een bv maar 25%.

En de vamil is niets anders dan de normale afschrijving maar dan flexibel toegepast.
Dus het enige extraatje is de MIA en die was 36%, van 2 miljard is 720 miljoen tegen 25% voor een BV is 180 miljoen netto!
Dat is dus heel wat anders dan 2 miljard.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.