Vanaf deze maand is het eindelijk mogelijk om de unieke rijervaring van mia te beleven in Nederland. STILL Intern Transport B.V. is importeur geworden van mia Electric en levert de elektrische auto vanaf 19.750 euro.

De auto’s zijn ontworpen door het voormalige hoofd van design bij Volkswagen, Murat Günak, en zijn in drie uitvoeringen te verkrijgen: een driepersoonsuitvoering met een korte wielbasis, een langere vierpersoonsuitvoering en een besteluitvoering. Dankzij het lichtgewicht concept, weegt het standaard model slechts 750kg (verlengde modellen wegen 759kg) waardoor de mia uiterst zuinig is en de operationele kosten laag blijven. De auto is ontworpen met steden als Amsterdam en Rotterdam stevig in het achterhoofd en STILL beschouwt Nederland als een prioriteitmarkt.

Alle drie de voertuigen worden aangedreven door een 18 kW elektromotor aan de achterzijde van de auto die een topsnelheid van 110km / h geeft. De mia is voorzien van een lithium-ijzerfosfaat batterij die volledig kan worden opgeladen binnen vijf uur. Dit technisch verantwoorde accusysteem is uitzonderlijk veilig en er ontstaat geen “memorie-effect”. Dit betekent dat de batterij kan worden opgeladen voor korte top-up periodes met absoluut geen nadelige invloed op de levensduur van de batterij. (Bijvoorbeeld tien minuten opladen geeft een extra 8 km bereik).

Het meest opvallende kenmerk van alle drie de uitvoeringen van de MIA is de centrale zitpositie die het mogelijk maakt dat de bestuurder aan beide kanten kan instappen. Door deze opstelling van de zitting heeft de bestuurder een perfect uitzicht over de stad en het verkeer. Ook hebben door deze opstelling de passagiers aan de achterzijde veel beenruimte.

Omdat elektrisch rijden zorgeloos moet zijn, wordt de mia aangeboden met de STILL Service. STILL komt naar u toe en hiermee bent u er van verzekerd, dat wanneer de mia onderhoud nodig heeft, dit bij u thuis of op de zaak wordt gedaan. Met ruim 100 servicepunten in heel Nederland is er altijd een STILL servicemonteur in uw buurt.

Mia Electric werd gelanceerd op het autosalon van Genève in maart 2010 en telt momenteel 300 hoogopgeleide technici in haar productiefaciliteit in Cerizay, het westen van Frankrijk. Meer foto’s en verdere informatie over de mia en de onderneming staat op mia-Electric.com.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk, heb er ooit op AB wat over geschreven;)
http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/15/mia-elektrobus-aka-the-driving-coolbox

Ben benieuwd of ze hier wat verkopen kunnen realiseren…

Ik heb ‘m vandaag gezien in Amsterdam bij de Stork-hallen en ik vind ‘m geweldig. Vond de Tazzari Zero een leuk model, maar het lijkt mij dat de mia een betere afwerking kent. De brochure is al aangevraagd en als Still een aantrekkelijke prijs kan samenstellen, wil ik er serieus over nadenken. Qua actieradius en top is prima geschikt voor de randstad.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.