Opnieuw een suv, opnieuw een MG.

De MG Marvel R Electric is een prima gelijnde suv met een elektrische aandrijflijn en een vermakelijk klinkende naam, als ware het een stripheld. Is deze tot superprestaties in staat?

Naar wens is er een driemotorige configuratie met een totaal vermogen van 212 kW (283 pk) en een koppel van 665 Nm. Van nul naar honderd gaat in 4,9 seconden en de topsnelheid ligt op een respectabele 200 km/u. In driefaseopladen wordt voorzien, dus 11 kW wordt gehaald bij een reguliere lader, terwijl gesteld wordt dat snelladen tot 80 % in een halfuur gepiept is. Het trekgewicht bedraagt een vrij bescheiden 750 kilogram.

Zowel aan de voorzijde en de achterzijde zijn doorlopende lichteenheden aanwezig, de portierhendels zijn verzonken. Er staat een ev met voldoende franje, zonder dat het hinderlijk of aanmatigend wordt. Het interieur oogt traditioneel en de aanwezigheid van een wat laaggeplaatst, staand scherm van liefst 19,4″ is niet verrassend.

Vanaf mei dit jaar zal de auto officieel verkrijgbaar zijn. Concurrentie komt van de Volkswagen ID.4 en de eveneens Chinese Aiways U5.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.