Wellicht is het geen verrassende actie om een hoogperformante ev de Ring op te jagen, ten strijde te laten trekken in de Groene Hel. Wat niet wegneemt dat de beelden de moeite waard zijn.

Eens te meer valt op hoe losjes alles eraan toegaat en volkomen vrij van drama het is, als een elektrische auto op racesnelheid over een circuit zoemt. Terwijl toch snelheden van ruim 200 kilometer per uur worden bereikt. Het scheelt dat een professional achter het stuur zit van de Tesla Model 3 Long Range Performance.

Zonder enige moeite wordt een, niet willekeurige, Porsche Taycan 4S Performance Plus bijgehouden. Dat is de minst krachtige versie, met het grote accupakket. Een echte race is het niet, dat wordt ook niet toegestaan tijdens de Touristenfahrten op de Nürburgring. Ook een vergelijk tussen Taycan en Model 3 hoeft niet te worden verwacht.

Wel levert het mooie beelden op, met als bonus ontspannende achtergrondmuziek:

Liever beeld van een Tesla Model 3 op de Nürburgring, maar dan met commentaar van een habitué? Kijk dan hoe Misha Charoudin van Apex Nürburg, verhuurder van geprepareerde auto’s nabij de Ring, met een Model 3 Performance een ronde aflegt. Zonder al teveel fijnzinnigheid, want een paar keer gaat het met overstuur een bocht door:

Openingsbeeld: still uit de tweede video


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.