Electrips e-NV200 bij Fastned
Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar onthaastend is het zeker.

De Nissan e-NV200 is een veel verkochte elektrische bestelbus. Hij zal bij de meeste lezers van deze site bekend zijn. De auto heeft dezelfde aandrijflijn als de Leaf, maar altijd het accupakket met een capaciteit van 24 kWh. Dat levert een rijbereik op van maximaal 170 km.

Voor de betere roadtrip moet je dus de nodige tijd uittrekken. Dat is precies wat Lionel Suissa en zijn Electrip-team hebben gedaan. In 35 dagen leggen ze 10.000 km af. Het team wil de interesse in elektrisch rijden aanwakkeren en de laten hoe bruikbaar het Europese netwerk van snelladers is.

De reis is begonnen in Barcelona en eindigt in het uiterste noorden van Europa. De Noordkaap is namelijk het eindpunt. België (weinig snelladers) en Nederland (veel snelladers) zijn inmiddels gepasseerd.

Gareth Dunsmore, directeur elektrische auto’s van Nissan Europe beziet de reis vanaf de zonnige kant: “Met meer dan 4.000 publiek toegankelijke laadpunten in Europa, is het mogelijk om te reizen zonder last te krijgen van range anxiety.”

Of Team Electrip daarin is slaagt kun je zelf bekijken. Er wordt getwitterd met #electrip. Logischerwijs zie je veel foto’s waarin het bestickerde busje wordt opgeladen. Momenteel is het dag negen van de trip. Het team is al in Noorwegen, het elektrowalhalla waar het goed snelladen is. Dat gaat dus nog best rap.

Foto: Electrip, via Twitter


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.