Range Rover Sport Hybrid
Range Rover’s zijn meer dan luxe auto’s die toevallig hoog op de poten staan, ze kunnen ook echt wat. Zo ook de Sport Hybrid, dat blijk maar weer.

Zien we vaker dat fabrikanten hun auto’s onder extreme omstandigheden testen, Range Rover gaat met haar dieselhybride nog een stapje verder. Ze hingen een loodzware (2500 kg) aluminium Airstream-tandemasser achter hun SUV en vertrokken voor een reis van ruim 4000 kilometer.

Geen zonnig oord als bestemming, integendeel zelfs, de rit ging richting poolcirkel. Arjeplog in Zweden om precies te zijn. Daar kan het kwik dalen tot liefst 22 graden celcius onder nul, zware omstandigheden en al helemaal voor een hybride met aangehaakte caravan. Overigens kan in Arjeplog, waar Jaguar Land Rover een testfaciliteit heeft, de temperaturen dalen tot -42.

Voordat de Range Rover Sport Hybrid, een combinatie van de 3.0 TDV6-dieselmotor en een 35 kW-elektromotor- in productie ging, maakte de wagen al een soortgelijke epische reis. Destijds ging de reis in 53 dagen door 13 landen, van thuisbasis Solihull in Engeland naar Mumbai in India. Toen geen ijzige kou, maar woestijnen waar het ruim boven de 40 graden is. Destijds behaalde de Sport Hybrids een gemiddeld verbruik van 7,6 tot 7,8 liter per 100 km, wat het verbruik bij de trip naar de Poolcirkel was, heeft de fabrikant niet bekend gemaakt. Wel maakte men een korte video, die check je op Autojunk.nl.

Range Rover Sport Hybrid


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.