Greyp G12
Hrvoje Juric, reisschrijver en gepassioneerde fietser, is een rondreis door Europa gestart op een Greyp G12, de elektrische crossfiets van supercardesigner Rimac Automobili.

De route van 5.548 kilometer leidt hem in 45 dagen door 9 landen. Hrvoje test de Greyp in de Alpen, wat het eerste en moeilijkste deel van de route zal zijn. Ook de prachtige maar lastige “Route Champagne” en “Canal des Deux Mers” worden aangedaan, met een duidelijke reden. Twee jaar geleden reed Hrvoje hier op zijn 7.000 kilometer tellende fietstocht door Europa. Hij kijkt ernaar uit om de mensen die hij toen heeft ontmoet weer te zien.

Greyp Bikes, dochteronderneming van Rimac Automobili, wil met deze veeleisende tocht de levensduur van de Greyp G12 in alle weersomstandigheden testen. De combinatie van een fiets en een brommer moet het beste van de twee werelden bieden. Trappen voor een goede gezondheid, maar als het even niet zelf gaat, neemt de elektrische aandrijflijn het over gedurende 120 kilometer en kan een topsnelheid halen van 65 km/u. De accu volledig opladen duurt slechts 80 minuten via een standaard 220 Volt stopcontact.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.