de TX5 Londen taxi
De eerste ideeën hingen al in de lucht, en nu komt de London Taxi Company met een plan aanzetten.

De Londense taxi’s hebben nog een kleine drie jaar de tijd, om te voldoen aan de deadline die de burgermeester gesteld heeft. Alle taxi’s dienen per 1 januari 2018 uitstootvrij te kunnen rijden. Geely, het bedrijf achter de London Taxi Company, geeft gehoor aan de eis en vertelt de strategie.

Zo is het bedrijf al sinds 2014 bezig een EV-programma uit te rollen in de stad. De nieuwe taxivloot neemt afscheid van de diesels en gaan gebruik maken van een verbrandingsmotor in combinatie met een uitstootvrij elektrische motor. Deze constructie voldoet aan de vraag van de burgermeester voor 2018.

Geely kiest ervoor om de nieuwe taxi’s in eigen land te laten bouwen. De TX5 zal worden gefabriceerd in Ansty, waar het bedrijf op deze manier ruim 1000 banen weet te creëren. Vanaf begin 2016 zal de productie van start gaan.

Wat voor specificaties de motoren krijgen wilt Geely nog niet verklappen. Maar duidelijk is dat viercilinder benzinemotoren de huidige diesels gaan vervangen. Het bedrijf onthult de groene taxi aan het einde van 2017, zodat ze precies klaar zijn zo vlak voor de deadline.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Dat wordt dus een EV met Range-extender. Niet ideaal maar in elk geval wel een zeer efficiente manier om fossiele brandstoffen te gebruiken (de motor hoeft niet hard te werken. Pruttelt op een ideaal toerental om de accu te vullen ala Fisker Karma en Chevy Volt / Opel Ampera.

Valt me zwaar tegen hoor, denk echt dat de huidige technologie genoeg is voor volledig elektrische taxi’s.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.