Deze Britse laadlocatie behoort tot de grootste van Europa, voor zover men in Groot-Britannië nog genegen is om zich te spiegelen aan hetgeen er op het vasteland gebeurt.

Het gaat om Fastned, Tesla en Pivot Power. Deze partijen bouwen aan een snellaadlocatie in Oxford. Dat betekent dat ultra-snelladers van Fastned worden geplaatst, met de kenmerkende gele overkappingen met zonnepanelen, en er ook Tesla Superchargers komen, van die witte met opschriften in het rood om aan te geven het Tesla is dat hierachter zit.

Dat is nodig, want het laadnetwerk in Groot-Brittannië biedt ruimte voor verbetering. Fastned zorgt eerst voor tien laadzuilen waarmee op een maximaal vermogen van 300 kW (!) kan worden opgeladen, het aantal zal later worden uitgebreid naar 14. Het totale vermogen beraagt 10 MW. Voorts komen er 12 Tesla Superchargers, zodat ook alle Tesla-rijders eenvoudig kunnen worden opgeladen – zonder last van het plebs met andere ev’s.

De Energy Superhub, zoals het laadstation wordt aangeduid, zal eind 2021 openen. Ook elders in het Groot-Brittannië zullen gelijkwaardige laadstations worden gebouwd, waar Fastned en Tesla gemoedelijk zij aan zij te vinden zijn.

Qua ontwikkeling van nieuwe snellaadlocaties gaat het gestaag door. Shell Recharge breidt het netwerk uit en ook BP is onder de naam BP Pulse bezig met snelladen. Geduchte concurrentie van oliegrootmachten kortom.

Beeld: impressie van de Fastned-locatie in Oxford


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.