Met deze partij gaat Aston Martin de elektrische RapidE bouwen
De Britse autofabrikant is achter de schermen druk met een elektrische variant van de Rapide. Het is bekend geworden met welk bedrijf het model zal worden ontwikkeld.

Want een ontwikkeling binnen eigen huis zou simpelweg te duur zijn. Aston Martin schakelt daarom de hulp in van het Chinese LeEco. Dit Aziatische technologiebedrijf klinkt je misschien wel bekend in de oren. De Chinezen hebben namelijk ook een vinger in de pap bij de ontwikkeling van de elektrische Faraday Future onder de naam LeTV.

Het partnerschap tussen LeEco en Aston Martin moet zich ontpoppen in een productieklare elektrische Rapide. Aston Martin CEO Andy Palmer riep eerder al dat de groene sedan binnen twee jaar klaar moest zijn. De CEO voegt daad bij woord door de bekendmaking van deze samenwerking. De twee partijen zullen een speciale aandrijflijn ontwikkelen voor de elektrische Rapide. Ook plannen voor een eventuele productie worden samen besproken. Het is mogelijk dat de ontwikkelde techniek tevens diens weg zal gaan vinden in het concept die Faraday Future momenteel aan het bouwen is.

Beide partijen willen in 2018 een productierijp model hebben voor op de markt. Een verkoopprijs wordt geschat tussen de 200.000 en de 250.000 dollar.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.