Autonome Hyundai Nexo
Er wordt nog meer geïnvesteerd in Aurora, een bedrijf dat werkt aan zelfrijdende auto’s.

De samenwerking tussen Hyundai en Aurora bestaat al langer en daaraan komt voorlopig geen eind. Volstrekt niet. Er wordt door Hyundai en dochtermerk Kia alleen maar meer geld gestoken in de zelfrijdende auto. Want als er nu een vaag visioen wordt opgeroepen van toekomstige mobiliteit, dan is er vast en zeker een autonome auto in het spel. Voortbewegen in wat eruit ziet als een huiskamer die tot aan de eigen voordeur komt voorrijden.

Eerst zullen bestaande modellen steeds autonomer worden. Nu al komt een adaptieve cruise control een aardig eind. Hyundai en Kia willen echter auto’s bieden met niveau 4 van autonomie. Dat betekent dat er zonder enige vorm van ingrijpen kan worden gereden in een geografisch afgebakend gebied, daartoe worden lidar-radars, reguliere radars en de nodige camera’s ingezet. Het is de bedoeling dat in 2021 de eerste auto’s van de beide merken die een dergelijke mate van zelfredzaamheid bieden, op de markt komen.

“Aurora is wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt en we kijken ernaar uit onze samenwerking verder te verstevigen”, aldus Youngcho Chi, President en Chief Innovation Officer bij Hyundai. “Door nauw samen te werken met brancheleiders wereldwijd, kunnen we volledig zelfrijdende voertuigen ontwikkelen die innovatief en veilig zijn voor onze klanten.”

Voor het zover is wordt er zeer uitgebreid getest. Zou men het al aandurven om de hectiek van de Amsterdamse binnenstad op te zoeken, met letterlijk overal (en nergens) fietsers en een weinig logische structuur?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.