Alleen nog de productie op orde krijgen.

Mercedes-Benz EQC

De Mercedes-Benz EQC is vooralsnog geen verkoopsucces, iets dat vooral van doen heeft met een tekort aan accupakketten. Dergelijke tekorten zijn aan de orde van de dag.

Toch heeft Ola Källenius, bestuursvoorzitter van moederbedrijf Daimler, tijdens de presentatie van de jaarcijfers laten weten de afzet van ev’s te willen viervoudigen. Dat lijkt haalbaar, in 2019 was slechts 2 procent van alle auto’s die Daimler leverde voorzien van (deels) elektrische aandrijving. In 2020 moet dat aandeel groeien naar ongeveer 9 procent, dan gaat het zowel om volledig elektrische auto’s als plugin hybrides. In de laatste categorie is Mercedes-Benz momenteel sterk vertegenwoordigd, elektrisch zijn de stadsautootjes van Smart.

Mecedes-Benz komt geleidelijk met steeds meer elektrische modellen. Na Mercedes-Benz EQC is de eerste serieuze poging na de B-klasse Electric Drive. Een volledig elektrische S-klasse volgt in de nabije toekomst. Verder is er de Mercedes-Benz EQV en wordt gefluisterd dat er plannen bestaan om de oeroude G-klasse te elektrificeren.

Eerder heeft Michael Brecht, hoofd van de ondernemingsraad, het echter bijna naïef genoemd dat over voldoende accupakketten beschikt zou kunnen worden.

Of de doelen worden behaald zal na enig afwachten vanzelf duidelijk worden. (Via: manager-magazin.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.