Mercedes
Elektrisch rijden kan volgend jaar in alle luxe.

In relatief korte tijd moeten veel merken hun complete gamma aanpassen. Er wordt gesnoeid in auto’s waar minder interesse in is, zoals cabriolets en coupé’s. Maar er moeten ook nieuwe modellen bijkomen, zoals crossovers in vele soorten en maten en natuurlijk elektrische auto’s.

Dat die combinatie crossover plus elektrisch populair is, is te zien aan de Jaguar I-Pace, Audi E-Tron en Mercedes-Benz EQC. Het is immers de grootste kans op succes. Om het traditioneler ingestelde sedan-publiek aan te spreken, heeft Mercedes-Benz iets interessants op stapel staan: de EQS.

Mercedes-Benz EQS Concept '19

Er werd al een concept van getoond op de IAA in Frankfurt. Middels een bijzonder persbericht laat Mercedes min of meer weten dat ‘ie eraan komt. Het gaat in dit geval om een evolutie van alle innovaties op het gebied van verlichting. Het begint bij de Benz Patent Motor Wagen en gaat via voornamelijk E-Klasses, S-Klasses en CLS-modellen naar ‘2020’.

Mercedes Light Evolution

Ondanks dat er niet direct aangeven dat het om de EQS gaat, is de kans zeer aannemelijk. De vorm van de koplampen is namelijk identiek. Ook de rest van de verhoudingen lijkt te kloppen. Ondanks dat de EQS actief is het in het segment van de S-Klasse, wordt het niet de vervanger van de S-Klasse.

Mercedes-Benz EQS '20

De EQS zal naar alle waarschijnlijkheid de aandrijving behouden van het ‘Vision’-model. Dat betekent een elektrische motoren op de voor- en achteras die gezamenlijk 470 pk en 760 Nm leveren. De 0-100 km/u zal 4,5 tellen in beslag nemen. De elektromotor haalt zijn sap uit een 100 kWh-batterij. De actieradius bedraagt maar liefst 700 km.

Mercedes-Benz EQC Concept '19


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.