Mercedes
Kan Tesla dan eindelijk een echte concurrent verwachten?

Voorlopig heeft de Amerikaanse autofabrikant nog maar weinig te maken met concurrentie. De elektrische Model S is behoorlijk uniek in z’n segment, maar daar gaat verandering in komen. Volgens het Australische Motoring, dat onlangs een gesprek had met David McCarthy, komt Mercedes namelijk met een elektrisch concept dat de strijd zal aangaan met de Model S. McCarthy is werkzaam als Senior Manager bij Mercedes AustraliĆ«. Het model zou worden gepresenteerd op de Mondial De L’automobile in Parijs, dat begin oktober plaatsvindt.

De elektrische Mercedes moet een range krijgen van meer dan 500 kilometer en gaat tussen de 140.000 en de 180.000 euro kosten. Daarmee is de Merc een stuk duurder dan de Tesla, wat een nadeel kan zijn. Daarentegen heeft de Duitser een grotere actieradius en moet de sedan minstens zo snel zijn als de Model S. Een productiemodel zal vermoedelijk rond 2018 op de markt worden gebracht. In oktober weten we meer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi dat de grote merken aangeven Tesla serieus te nemen en elektrisch rijden gaan ondersteunen.
Helaas klinkt dit bij mij wel als… de volgende powerpoint concurrent van Tesla. Het valt me nog mee dat ze niet ook beschrijven dat de auto in 5 minuten kan worden geladen (dat is in ieder geval wel wat audi en porsche noemden, zonder enige technische onderbouwing).

En concurreren door een auto die medio 2018 (of wordt waarschijnlijk wel 2019 of 2020), met een auto die in 2012 op de markt kwam… Je zou van Mercedes verwachten, dat ze aankondigen in 2020 met een auto te komen die de huidige Tesla Model S volledig doet verbleken.

Bij die grotere actieradius heb ik mijn twijfels. De komende Model S 100D zal op papier ook rond de 500 km zitten?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.