Mercedes-busje en drone van dienst
Een Mercedes-Benz Vito en een drone van Matternet vormen een vast duo.

Samen met de Zwitserse onlineshop Siroop. Verwacht niet de übercoolheid van een drone die tot de voordeur viegt. De drone wordt gebruikt voor on demand-leveringen. Bestellingen met een maximaal gewicht van twee kilogram worden vanaf het distributiecentrum naar de bestelbus gevlogen. Hiervoor zijn een aantal vaste rendez-vous-punten, waar gewacht wordt op het pakketje. Eenmaal in de bestelbus, is het gewoon weer aan de koerier om te bezorgen. Door gebruik te maken van drones kan er nog op dezelfde dag worden geleverd.

De Mercedes-Benz Vito heeft precisielandingstechnologie op het dak, zodat de drones veilig kunnen landen. Voor wie dit alles ook wel eens zou willen meemaken; dit gebeurt uitsluitend in de Zwitsere hoofdstad Zürich.

Benieuwd naar andere alternatieve vormen van bezorging? Er is een autonome Ford die pizza’s levert en het is mogelijk om pakketten direct af te leveren in de kofferbak. Ondertussen gebeurt de alledaagse bezorging, met de aloude koerier, steeds vaker elektrisch. Per bestelbus, brommer of fiets.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.