Mercedes-Benz EQV
Het einde van een tijdperk. Het laat zich raden waar nu vol op wordt ingezet. Vanzelfsprekend is dat elektrische aandrijving.

De ene Duitse autobouwer volgt de andere. Volkswagen heeft grootse plannen met elektrisch rijden. De ID-reeks staat voor het nieuwe Volkswagen, ook de andere merken uit de groep beloven een aanzienlijk aanbod. Ev’s alom. Bij andere merken is het niet anders.

Mercedes-Benz, moederconcern Daimler om het zorgvuldiger te brengen, staakt de ontwikkeling van verbrandingsmotoren. Dat niet alleen, een logisch vervolg is dat er evenmin nog wordt gewerkt aan transmissies. De nagelnieuwe zescilindermotor die is te vinden in de E-klasse, S-klasse en verscheidene suv’s, is waarschijnlijk de laatste. De focus ligt volgens ontwikkelingschef Markus Schäfer op elektrificatie, het ontwikkelingsbudget blijft als vanouds hoog.

Naast de Mercedes EQC, de eVito, eSprinter en EQV kunnen dus nog veel ev’s worden verwacht van Mercedes. Ook de volgende S-klasse is elektrisch, concept car EQS heeft een imposant, licht intimiderend voorkomen en geldt als een voorbode op die auto. Dat belooft veel goeds. (Via: auto-motor-und-sport.de)

Beeld: Mercedes-Benz EQV, een luxe en elektrisch busje


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.