Mercedes heeft een leuke verrassing in petto voor bezoekers van Ecomobiel 2012, die op 9 en 10 oktober wordt gehouden in Ahoy. Het merk neemt namelijk de 100% elektrische SLS AMG Electric Drive mee naar de beursvloer.

Mercedes-Benz, smart en Daimler Trucks dochter Fuso komen samen naar ecomobiel met een breed gamma alternatief aangedreven voertuigen: van personenwagen en bestelwagens tot en met trucks. Onder de tentoongestelde voertuigen (vrijwel alle uit serieproductie én beschikbaar op de Nederlandse markt) zijn diverse primeurs. De Fuso Canter Eco Hybrid, de enige 7,5-tons vrachtwagen met hybride-aandrijving in zijn segment. Andere blikvangers zijn de nieuwe smart fortwo electric drive, de representatieve en zuinige E 300 BlueTEC HYBRID,de B-Klasse F-CELL met vrijwel productierijpe brandstofcelaandrijving en als klapper de spectaculaire SLS AMG Coupé Electric Drive.

n de SLS AMG Electric Drive beschikt elk wiel over een eigen zogenaamde permanent magneet synchroon-elektromotor. Het maximale toetental van de vier motoren die elk 45 kg wegen, bedraagt 13.000 tpm. Het gezamenlijke vermogen komt op 552 kW/750 pk. Het maximale koppel bedraagt 1.000 Nm en staat vrijwel direct ter beschikking bij wegrijden vanuit stilstand.

De vier elektromotoren van de SLS AMG Electric Drive worden gevoed door een vloeistofgekoeld batterijpakket dat bestaat uit 12 modules met elk 72 lithium-ion cellen. De capaciteit bedraagt 60 kWh en de belastingsgraad maximaal 600 kW. De maximale spanning is 400 V. Het complete baterijpakket weegt 548 kg. Bij de ontwikkeling en de productie van het batterijpakket wordt gebruik gemaakt van de kennis van Mercedes AMG High Performance Powertrains Ltd uit Engeland.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.