Enige jaren geleden beloofde Mercedes een elektroversie van de SLS AMG te bouwen, en volgde niet kort daarop met een prototype in de vorm van de SLS AMG E-Cell. Onze collega’s van Autoblog.nl hebben er zelfs al een proefrondje in de elektrische supercar mogen maken. Inmiddels wordt er met een testversie gereden op de Nürburgring.

Het prototype dat op het Duitse circuit werd gespot verschilt niet veel van zijn benzinebroeder. Toch zijn er een aantal subtiele verschillen. Uiteraard ontbreekt de uitlaat, maar ook de voor- en achterbumper zijn lichtelijk anders vormgegeven. Op de zijkanten is tevens de E-Cell-bagde aangebracht.

De reguliere SLS AMG heeft een 6.2-liter V8 aan boord, maar die wordt bij deze versie de deur gewezen ten gunste van vier elektromotoren. Eén bij elk wiel. Om daarvoor voldoende plek te maken zijn de dubbele wishbones bij de voorwiel-ophanging vervangen door een multilink onderstel. En het Mercedes F1-team heeft geholpen bij de ontwikkeling van een systeem dat remenergie omzet in stroom voor het accupakket.

De elektromotoren leveren samen een vermogen van 533 pk en 880 Nm, waardoor de SLS AMG E-CELL in vier seconden naar de honderd kan sprinten bij een gevloerd acceleratiepedaal – van een gaspedaal is immers geen sprake. De auto zal eind 2013 op de markt komen, voor een nog onbekende prijs. Bij de onthulling van het productiemodel zullen meer specificaties bekend worden gemaakt. (via Motorauthority)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.