Mercedes’ plannen om een elektrische versie van de SLS AMG op de markt te brengen krijgen steeds meer gestalte. Nu zijn er nieuwe afbeeldingen vrijgegeven van het onderstel, waarop het accupakket en de vier elektromotoren goed te zien zijn.

De reguliere SLS AMG heeft een 6.2-liter V8 aan boord, maar die werd bij deze versie de deur gewezen ten gunste van vier elektromotoren. Eén bij elk wiel. Om daarvoor voldoende plek te maken zijn de dubbele wishbones bij de voorwiel-ophanging vervangen door een multilink onderstel. En het Mercedes F1-team heeft geholpen bij de ontwikkeling van een systeem dat remenergie omzet in stroom voor het accupakket.

Hoeveel kilometer de elektrische tweezitter op één acculading kan afleggen is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat de elektromotoren samen een vermogen van 533 pk en 880 Nm genereren, waardoor de SLS AMG E-CELL in vier seconden naar de honderd sprint.

De verwachting is dat de auto volgend jaar in de verkoop gaat. Wouter van Autoblog heeft er echter al mee mogen sturen, en het resultaat daarvan zie je hier beneden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.