De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive heeft op de Nordschleife van de Nürburgring een ronderecord van 7:56,234 minuten neergezet. Daarmee is de AMG elektro-supersportwagen de eerste in serieproductie gebouwde elektro-auto die op het legendarische circuit een rondetijd heeft gereden van minder dan acht minuten.

Al moeten we de “serieproductie” met een korreltje zout nemen. Mercedes wil niet zeggen hoeveel exemplaren er daadwerkelijk gebouwd zijn, maar dat zijn er hooguit tientallen. Het record toont echter wel de innovatieve aandrijflijnoplossing van AMG. Met een krachtige accustrategie uit de Formule 1, vier elektromotoren bij de wielen, AMG Torque Dynamics (de individuele koppelverdeling op de wielen), de SLS eSound en de lichtgewicht onderdelen zorgen dat het rijden met de SLS AMG Coupé Electric Drive tot een adembenemende belevenis wordt verheven.

De SLS AMG Coupé Electric Drive beschikt over vier elektromotoren met een totaal vermogen van 552 kW (751 pk) en een maximaal koppel van 1.000 Nm. Hij accelereert van nul naar 100 km/h in 3,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/u (elektronisch begrensd). Deze ‘spannendste’ Gullwing aller tijden is door Mercedes-AMG GmbH zelf ontwikkeld. De hoogspanningsaccu van de SLS AMG Coupé Electric Drive zet de maatstaf als het gaat om energiedichtheid, vermogen en efficiency. Hij is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-AMG en Mercedes AMG High Performance Powertrains in Brixworth (Groot-Brittannië). Bovendien is gebruik gemaakt van de enorme kennis van de Formule 1 experts uit Groot-Brittannië op het gebied van KERS Hybrid.

Een video van het record is te vinden op autojunk.nl.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat een prestatie! Supermooie auto, maar wel een heel erg aparte kleur voor zo een dure bak. Toch? Groeten, Hiranjgarbh K K Missier

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.