Zo ziet een Mercedes EQ er mogelijk uit
Welke elektrische Mercedes-Benz dan?

De advertentie komt op een opmerkelijk moment. Kortgeleden is bekend gemaakt dat de Mercedes B-klasse Electric Drive uit productie wordt genomen. Toch stelde Mercedes-Benz via Twitter de vraag wie er een elektrische auto overweegt. Dat is op z’n minst raadselachtig. Want een elektrische auto is bij veel merken te koop, maar juist niet bij Mercedes. Moederconcern Daimler levert weliswaar elektrissche Smarts, maar dat is toch echt een andere klasse.

Het wachten is op de EQ-modellen. De nog te introduceren volledig elektrische Mercedessen zullen het EQ-label dragen. Op Twitter wordt ondertussen meesmuilend gereageerd, vooral door Tesla-eigenaars. Zij melden dat de toekomst allang begonnen is en elektrisch rijden voor hen de normaalste zaak van de wereld is. De gangbare mening onder eigenaars van elektrische auto’s is dat ze nooit meer terugwillen naar aloude benzine- en dieselgestookte auto’s.

Ook Mercedes sorteert overduidelijk voor op een elektrische toekomst. Het merk komt met een thuisbatterij en heeft een accufabriek.

Foto: zo kan een Mercedes EQ eruit komen te zien


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mercedes komt niet met een batterijfabriek. Mercedes komt met een fabriek waar ze batterijen assembleren, oftewel waar ze de cellen van een producent krijgen, en die cellen samenvoegen tot packs.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.