De Mercedes-Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY is op de vooravond van de New York International Auto Show (6-15 april) uitgeroepen tot World Green Car 2012. In totaal waren 23 nieuwe modellen genomineerd voor de prestigieuze prijs.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie voor de titel ‘World Green Car of the Year’ dient een auto aan een aantal strenge criteria te voldoen. Zo dienen genomineerde auto’s te beschikken over technologieën die bijdragen aan aanzienlijk lagere verbruik- en emissiewaarden. Voor de 2012-editie gold dat deelname open stond voor auto’s die waren geïntroduceerd in het tijdvak van januari 2011 tot en met mei 2012.

Drie van de 23 auto’s drongen door tot de finale. Naast de S 250 CDI BlueEFFICIENCY waren dat de Ford Focus Electric en de Peugeot 3008 Hybrid. De jury motiveerde de overwinning van de S 250 CDI BlueEFFICIENCY als volgt: “Dit is het eerste viercilinder-model in de 60-jarige historie van de legendarische S-Klasse. De schone dieseltechnologie zorgt niet alleen voor een vermogen van 150 kW/204 pk en een koppel van 500 Nm, maar ook voor een CO2-uitstoot van slechts 149 g/km.”

De S 250 CDI BlueEFFICIENCY dankt zijn gunstige verbruik- en emissiecijfers (B-label) om te beginnen aan de efficiënte CDI-krachtbron. Die werkt met inspuitdrukken tot wel 2.000 bar. Deze motor is standaard gekoppeld aan de geavanceerde 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie met ECO start/stop functie. Bij de ontwikkeling van de S 250 CDI BlueEFFICIENCY is bijzondere aandacht besteed aan het het terugdringen van trillingen. Het comfort is dan ook van het het allerhoogste niveau. De S 250 CDI BlueEFFICIENCY is leverbaar vanaf € 88.000 inclusief BTW en BPM. Hij is er ook met verlengde wielbasis.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.