Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Een inkijkje in de nabije toekomst van Mercedes? De naam geeft prijs wat voor een auto dit is. Eentje die de inzittenden laat baden in weelde en dat zonder ook maar enige verstorende geluiden. Want elektromotoren maken uiteraard rijden in opperste stilte mogelijk. Is dit een visie die omnipresent gaat worden en wordt ook de toplimousine volledig elektrisch?

Of is dit letterlijk voor de show, de auto is namelijk onthuld op Auto China 2018. De Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, om de volledige naam eens te gebruiken, is nadrukkelijk bedoeld als toekomstbeeld. Daarmee is niet gezegd dat het ook echt werkelijkheid wordt.

Toch ontkomt de automarkt niet aan volledige elektrificatie, hoewel dat nog een paar jaar in beslag kan nemen. De voortekenen zijn gunstig. Want het blijft niet alleen bij plannen van Mercedes. Er wordt al een tijdlang gefluisterd over een volledig elektrische Rolls Royce en de van de opvolger van de Jaguar XJ is zelfs al bekend dat die volledig elektrisch wordt.

De Ultimate Luxury is – zoals duidelijk valt te zien – geen traditionele limousine. Mercedes heeft er een crossover van gemaakt. Een opgehoogde sedan en dat lijkt zowaar een nieuwe niche te zijn. De nu nog fictieve eigenaar weet zich dus verheven boven het overige verkeer en hoeft niet terug te deinzen voor zo nu en dan een belabberd wegdek. De 24″ wielen maken de auto niet direct onverschrokken. Het ziet er weliswaar indrukwekkend uit, maar bruikbaar is anders.

De toekomst lonkt met mooie getallen. Elk wiel van de Ultimate Luxury wordt aangedreven door een aparte elektromotor, waardoor de auto dus ook vierwielaandrijving heeft. Dat is goed voor een gezamenlijk vermogen van 550 kW (750 pk). Snelladen kan via een CCS-aansluiting, met maximaal 350 kW. Het accupakket is dan weer relatief bescheiden, met een capaciteit van ongeveer 80 kWh.

Het interieur is nogal aanraakgevoelig. Er is een touchscreen, touchpad op de middenconsole en ook het stuur heeft touch control buttons. Omdat iedereen de hele dag door werkt met schermen en ook het touch screen overal en nergens het aangewezen middel is om dingen te bedienen. Lichtelijk modieus aldus. Weer even terug naar de buitenzijde, de verticale spijlen van de grille zouden verwijzen naar een krijtstreeppak.

Uiteindelijk levert dat alles een wat paradoxale auto op. Eerder een opzichtige auto dan een klassieke schoonheid, die er vooral is om dik en duur te doen.

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury van boven

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury interieur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.