Ceremonie ter gelegenheid van de bouw van de nieuwe fabriek
Meer nieuws over Mercedes en accupakketten. Ze gaan ze zelf produceren, in een eigen fabriek.

Komt er toch maar mooi een reuzefabriek fabriek van redelijke omvang voor de productie van accupakketten, in Duitsland. Ditmaal niet van Tesla, maar van Mercedes-Benz. Ook dat laatste merk blijkt grote ambities te koesteren op het geied van elektrisch rijden. Afgelopen week kon je al meer lezen over de thuisbatterijen die de Zuid-Duitse fabrikant gaat leveren, nu blijkt dat ze ook vaart maken met de productie van accupakketten voor elektrische auto’s. Opdat elektrisch rijden ook bij Mercedes een zaak van belang wordt, en wel onder het sub-merk EQ.

De plaats van handeling is Kamenz in de deelstaat Saksen. Daar is Accumotive gevestigd, een dochteronderneming van Mercedes-Benz. Daar worden al accupakketten gemaakt, maar de productiecapaciteit zal fors worden uitgebreid. Dit na een investering van 500 miljoen euro. Daarover zegt Daimler-chef Dieter Zetsche het volgende:

De autoindustrie is bezig met een fundementele transformatie en wij zien onszelf als de drijvende kracht hierachter. De batterijfabriek in Kamenz is een belangrijk onderdeel in de implementatie van ons elektrisch offensief. In 2022 hebben we meer dan tien volledig elektrische auto’s in het modelaanbod. We gaan ook door met de hybridisering van onze vloot. Onder het EQ-submerk zijn we bezig om een holistisch ecosysteem voor e-mobility te creëren.

De voltallige redactie probeert zich nu een beeld te vormen van wat dat mag zijn, een holistisch ecosysteem. Meer elektrische kilometers en het benadrukken van het belang van mobiliteit in plaats het eenvoudigweg bezitten van een auto. Met daarbij liefst ook autonoom rijden. Zoiets.

Wereldwijd investeert Mercedes-Benz ongveer 1 miljard euro in de productie van batterijen. De nieuwe fabriek krijgt een oppervlakte van ongeveer 20 ha en moet halverwege 2018 openen. Op de ceremonie ter gelegenheid van de bouw van de fabriek waren zowel bondskanselier Angela Merkel als Stanislaw Tillich aanwezig. De laatste is de minister-president van de deelstaat.

Foto: hoogwaardigheidsbekleders bijeen, ter gelegenheid van de bouw van de nieuwe accufabriek


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gaan ze ook cellen bouwen of enkel packs assembleren?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.