StoreDot-accutechnologie
Gewoon snelladen is wat te weinig eer. Met deze laadtechniek moet het mogelijk worden om ook batterijpakketten van elektrische vrachtwagens snel vol te krijgen.

De vrachtwagendivisie van Mercedes-Benz heeft bekend gemaakt dat het investeert in het Israelische bedrijf StoreDot. Het bedrijf werd opgericht in 2012 in Tel Aviv (Israël) en is sindsdien bezig met het verbeteren van de accutechniek van elektrische auto’s.

De FlashBattery-technologie belooft een (nabije) toekomst waarin accupakketten binnen luttele minuten vol zitten, hoe dat kan wordt in DIT artikel verder verduidelijkt. Ook is er een hoge mate van efficiëntie bij het terugwinnen van remenergie. Er valt beter te regenereren dan met het gemiddelde accupakket.

De StoreDot accu’s zijn nu vergaand ontwikkeld. Verwacht wordt dat toepassing in elektrische auto’s die nu worden ontworpen mogelijk is. Vooralsnog ontbreekt nadere toelichting over de capaciteit van de accupakketten en het vermogen waarmee maximaal geladen kan worden. Snelladen met een vermogen van 150 tot 350 kWh wordt gangbaar in de komende jaren, het is dus afwachten of StoreDot die waardes weet te verbeteren.

De snelle laadtijden en efficiëntie maken deze accupakketten volgens Mercedes zeer geschikt voor commerciële voertuigen. Bedrijfswagens en trucks die intensief worden gebruikt, zoals de Fuso eCanter.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.