Op de Ecomobiel 2011 die morgen van start gaat zullen Mercedes en GS4 de eerste geldwagen in EV-vorm van Nederland presenteren. Het gaat om een Vito E, die tot geldwagen is omgebouwd. Hij zal voor het eerst worden ingezet in de gemeente Rotterdam.

Winkeliers in de binnenstad van Rotterdam kunnen rekenen op een nieuw type geldwagen. De omgebouwde Vito E-Cell heeft zonnepanelen op het dak om voldoende stroom te leveren aan het tweede elektrisch systeem. Dit maakt de wagen geschikt voor veilig waardevervoer. De actieradius van slechts 80 kilometer moet geen probleem zijn volgens de bedrijven.

G4S Cash Solutions kondigde zes maanden geleden de haalbaarheid van een 100% elektrische geldwagen aan, nu zijn ze het eerste particuliere bedrijf dat de Vito E-Cell afneemt. “Het wagenpark van G4S is fors, wij realiseren ons dat we daarmee het milieu belasten en nemen op dat gebied dan ook onze verantwoordelijkheid. De Groene Geldwagen is uitermate geschikt voor de Nederlandse markt, waar winkels vaak dicht bij elkaar liggen en tegelijkertijd bediend kunnen worden.” aldus Gert Askes, algemeen directeur van G4S.

Bekijk hier de video van de elektrische geldwagen.

De topsnelheid van de reguliere Vito E-Cell ligt op 80 km/u. Welke snelheid de gelwagen-editie kan bereiken is niet bekend gemaakt, maar zal ongetwijfeld nog iets lager liggen dan de originele Vito E-Cell. De Groene Geldwagen zal in Rotterdam worden ingezet voor Safe Express, een laagdrempelige vorm van geldtransport voor kleine bedragen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.