Om zeker te kunnen zijn van toevoer van ruim voldoende accupakketten, voor alle elektrische Mercedessen die nog zullen komen.

Mercedes-Benz Vision EQS

Mercedes-Benz heeft de weg naar elektrificatie ingezet. Was eerst nog de gedachte dat er veel plugin-hybrides op de markt zouden worden gebracht, inmiddels is duidelijk dat er ook veel volledig elektrisch is. De modelnaam begint dan telkens met EQ, de derde letter vormt een aanwezig voor de grootte van de auto.

We kennen de Mercedes-Benz EQC en EQV. De EQS is op komst, dat is een elektrische S-klasse, en er wordt gefluisterd over een elektrische G-klasse. De laatste is patserbak en flaneerauto ineen om uitbundige welvaart opzichtig uit te kunnen dragen.

Om te zorgen voor een ruime toevoer van accupakketten, voor alle plugin’s en vol-ev’s, heeft Mercedes-Benz de samenwerking gezocht met accuproducent Farasis. Laatstgenoemde is een Chinese partij, omdat in China nu eenmaal een schat aan ervaring aanwezig is op het gebied van elektrisch rijden. Farasis bouwt een accufabriek in het Oost-Duitse Bitterfeld-Wolfen, dat ten noorden van Leipzig ligt, om accu’s voor toekomstige Mercedessen te produceren. Hier kunnen 2.000 mensen emplooi vinden.

Door Mercedes-Benz wordt een bedrag van meerdere miljoenen gestoken in Farasis, er wordt een aandeel van drie procent in het bedrijf genomen.

Beeld: Mercedes-Benz Vision EQS


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.