Mercedes gaat een Tesla-concurrent bouwen
En dat werd tijd ook.

In een vraaggesprek met Auto, Motor und Sport heeft Mercedes-baas Thomas Weber een boekje opengedaan over de elektrische strategie van het merk met de ster en de plannen zijn niet mals. Om kort te gaan: luxe sedan met een range tot 500 km, aantrekkelijke vormgeving en hij komt al snel.

Het aandrijfgedeelte zou flexibel worden en kan dus in meerdere modellen worden toegepast. Mercedes had inderdaad al de elektrische B-klasse in het modellengamma, maar de aandrijflijn van die EV was saillant genoeg afkomstig van Tesla. In het verleden bouwden de Duitsers bovendien al de SLS Electric Drive.

Ondertussen zitten ook de andere Duitse merken niet stil. BMW komt naar verluidt met een elektrische i5 op basis van de 5-serie en Audi onthult later deze maand de e-tron quattro concept op de IAA in Frankfurt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Goh, M-B gaat eindelijk ook doen wat Tesla al jaren doet. Innovatief, hoor.

Hoe meer aandacht voor elektrisch rijden, hoe beter voor iedereen. Al geniet ik enorm van het feit dat de redelijk arrogante en zelfvoldane Duitse “premium” merken volkomen zijn voorbij gestreefd door een internet ondernemer uit California

Voorlopig komen er vooral beloftes en onpraktische e-auto’s uit Duitsland.
Ik ben benieuwd of deze Mercedes wél een snellader aansluiting meekrijgt, in tegenstelling tot de B-klasse.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.