Mercedes EQV
Oneerbiedig gezegd is dit het luxe taxibusje van Mercedes.

Wie op zoek is naar luxe personenvervoer én de nodige binnenruimte komt onvermijdelijk uit bij deze Mercedes EQV. Zoals viel te verwachten is er tussen de productieversie en het concept buitengewoon weinig onderscheid. Net als bij de EQC zijn er bij de EQV geen radicale ontwerpkeuzes gemaakt, er is niets dat neigt naar het ongewone.

De Mercedes-Benz EQV heeft een aandrijflijn die een vermogen levert van 150 kW (204 pk), het koppel bedraagt 362 Nm. Het accupakket heeft een bruikbare capaciteit van 90 kWh, volgens ramingen van Mercedes moet dat garant staan voor een rijbereik van 405 kilometer. Voor iedereen die wel eens wordt opgejaagd, is het goed om te weten dat de topsnelheid 160 km/u bedraagt. Verder kan er met 11 kW worden opgeladen, dus op drie fasen. Snelladen kan met maximaal 100 kW. De specificaties bieden volstrekt geen reden tot klagen.

Uiteraard is de Mercedes EQV voorzien van alle denkbare luxe. Voor wat betreft de interieurruimte zijn er geen concessies gedaan, aangezien het accupakket in de bodem is weggewerkt. Trots meldt Mercedes dat er in het interieur volop accenten in de kleur roségoud zijn te vinden, wat zou moeten bijdragen aan het luxegevoel.

Net als de Mercedes V-klasse en Vito wordt de EQV gebouwd in de fabriek in Vitoria, Noord-Spanje. De Mercedes EQV beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Internationale Autoausstellung, de autobeurs die traditiegetrouw in september in Frankfurt plaatsheeft.

Meer beeld van de Mercedes EQV is HIER op Autoblog te vinden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.