Mercedes heeft de EQS gepresenteerd, een zeer luxe elektrische auto.

De EQS is de eerste volledig elektrische luxe limousine van Mercedes-EQ. Het is ook het eerste model dat gebaseerd is op de modulaire architectuur voor elektrische modellen in het luxe- en topsegment. Luxe zit hem niet alleen in het uiterlijk en interieur van deze personenwagen. Ook de prestaties zijn flamboyant. De actieradius bedraagt maximaal 770 kilometer en het vermogen is tot 524 pk, afhankelijk van de variant die je kiest. Later komt er zelfs een performance uitvoering met maar liefst 762 pk.

De EQS heeft twee accu’s met een inhoud van 107,8 kWh. Dat is circa 26 procent meer dan bij de EQC. Laden gaat lekker rap, want met slechts 15 minuten laden komt er 300 kilometer bij. Hoewel de EQS nauw verwant is aan de nieuwe S-Klasse, is het model gebouwd op een volledig elektrische architectuur. Daarnaast heeft het model nog een primeur te pakken. De EQS is de eerste Mercedes-Benz die de mogelijkheid biedt om volledig nieuwe voertuigfuncties te activeren via over-the-air updates (OTA).

Het nieuwe model zal gelanceerd worden als EQS 450+ en als EQS 580 4MATIC. Eerstgenoemde heeft achterwielaandrijving, de tweede heeft vierwielaandrijving. Wat de nieuwe Mercedes EQS moet gaan kosten is niet bekend. Meer uitgebreide informatie over de elektrische luxeauto lees je op Autoblog.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.