Mercedes EQC in stedelijke omgeving
Het is vrij wonderlijk. De auto is er nog niet, vrijwel niemand heeft ermee gereden en de specificaties zijn niet verpletterend. Desalniettemin is de Mercedes EQC nu al uitverkocht, virtueel toch zeker.

De oplossing ligt voor de hand, de auto in grotere aantallen gaan produceren. Wil Mercedes daar niet aan of is het daartoe niet in staat? Het wordt niet duidelijk. Volgens scheidend topman van Daimler Dieter Zetsche kan er niet aan de grote vraag naar de Mercedes EQC worden voldaan. Dat geldt voor dit jaar, maar ook voor 2020.

Wel wordt alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk EQC’s te bouwen. De Mercedes EQC heeft een elektromotor die een vermogen levert van 300 kW (408 pk) en een koppel van 765 Nm. Met een accupakket van 80 kWh moet een afstand van meer dan 450 kilometer worden afgelegd. Qua uiterlijk leunt de auto zwaar op de GLC. Uiteraard is ook de volledig elektrische Mercedes een zeer modieuze suv, met evenwel een vrij conventioneel uiterlijk.

De Mercedes EQC wordt in de tweede helft van dit jaar op de markt verwacht. Nu maar hopen dat scepsis uitblijft, aangezien niet alle elektrische auto’s goed gedijen in het soms wat grauwe dagelijkse bestaan. (Via: welt.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vreemd en onwaarschijnlijk verhaal.
Als de actieradus net zo slecht is als de Audi e-tron en Jaguar i-Pace verwacht ik niet zoveel belangstelling. Tenminste niet in Europa. Misschien wel in China en zo omdat er een ster in de gril hangt.
Bovendien is dit een zo mogelijk nog lomper (en nog zwaarder?) model dan de Audi e-tron dus reken erop dat je in de winter niet meer dan 200km range haalt op de snelweg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.