Mercedes EQC in de fabriek in Bremen
We weten eindelijk wat de Mercedes EQC in eigen land moet gaan kosten.

De Mercedes EQC is een van de auto’s uit het premiumsegment die het moet gaan opnemen tegen het almachtige Tesla. Of dat gaat lukken is zeer de vraag, zowel het rijbereik als de oplaadsnelheid van de Mercedes EQC laat ruimte voor verbetering. Niettemin is dit een heuse Mercedes, voor sommigen is dat heel wat waard. Volgens de fabrikant zelf ten minste € 80.995, dat is de vanafprijs van de auto in Nederland.

De auto is nipt duurder dan de Jaguar i-Pace, die verkrijgbaar is voor een bedrag van € 80.810. De grotere Audi e-tron kost ten minste € 84.100. Een Tesla Model X kost liefst € 97.720, maar heeft voor dat geld een royaal bemeten accupakket met een capaciteit van 100 kWh en een onovertroffen rijbereik. Dat laatste valt mede te danken aan een goede stroomlijn, waardoor het verbruik binnen de perken blijft. Het is hoe dan ook een spannende concurrentiestrijd.

Met een motorvermogen van 300 kW (408 pk) en een koppel van 760 Nm is de EQC allerminst een armoedzaaier, het rijbereik komt volgens de WLTP-norm uit op 471 kilometer. Opladen gaat op één fase met maximaal 7,4 kW. Verder belooft Mercedes dat de auto de nodige autonome kwaliteiten heeft, de EQC helpt de bestuurder met het herkennen van gevaren.

De Mercedes EQC kan per direct worden besteld, maar naar verwachting is de productie pas tegen het einde van het jaar goed op peil. De auto rolt van dezelfde band in het Noord-Duitse Bremen als de benzine- en dieseluitvoeringen van de Mercedes GLC.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.