Mercedes EQC in actie-uitvoering
Voorwaar een knappe prestatie, want de levering van de Mercedes EQC is nog niet van start gegaan.

De Mercedes EQC is de eerste volledig elektrische Mercedes-Benz sinds de B-klasse Electric Drive stilletjes van de markt verdween. Uiteraard gaat het om een suv, met een prestatiepotentieel dat enige ruimte voor verbetering laat, zo kan het rijbereik niet direct royaal worden genoemd.

Er gaat nog wat tijd overheen tot de auto daadwerkelijk wordt geleverd, naar verwachting kunnen grote aantallen pas tegen het einde van het jaar op de weg worden gezet. Voor het zo ver is, komt Mercedes met de EQC Edition 1886. Een uitvoering waar verder niet al teveel van hoeft te worden verwacht. De kleur is altijd zilvergrijs (“hightechzilver metallic”). Op de voorschermen zitten emblemen een waarop EQC Edition 1886 valt te lezen en de 20″ velgen zijn in het zwart en wit uitgevoerd. Ook in het interieur komt het Edition 1886 op verschillende plekken terug. In het jaar 1886 begon de geschiedenis van Mercedes en de automobiel, het is het jaar van de Patentwagen.

Het is zorgwekkend als Mercedes denkt het hiervan te moeten hebben. Hopelijk wordt er vaart gemaakt en komen er binnen nu en enige jaren veel elektrische auto’s, waar iedereen mee uit de voeten kan. De elektrische uitvoering van het archetypische luxe taxibusje is alvast interessant, de Mercedes EQV.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.