Mercedes E300 BlueTEC HYBRID
Een Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID heeft de rit tussen het Noord-Afrikaanse Tanger naar het Britse Goodwood afgelegd zonder onderweg ook maar één keer te tanken.

“Is het mogelijk om op één volle tank met een Mercedes-Benz E-Klasse van Noord-Afrika naar Engeland te rijden?” Voor het antwoord op deze vraag nam de Britse journalist Andrew Frankel de proef op de som. Samen met zijn bijrijder ging hij in het Marokkaanse Tanger in een standaard E 300 BlueTEC HYBRID van start om vervolgens via Spanje en Frankrijk in 27 uur naar het Engelse Goodwood te rijden.

Bij aankomst stond de teller op 1.968 kilometer en gaf de benzinemeter aan dat er nog voldoende brandstof over was voor een afstand van 160 kilometer. De totale actieradius van het met 80-liter-tank uitgeruste hybridevoertuig bedroeg dus uiteindelijk zelfs 2.129 kilometer.

Tijdens zijn reis via twee continenten, vier landen en door drie tijdzones probeerden de avontuurlijke journalist en zijn bijrijder weliswaar zo zuinig mogelijk te rijden, maar onderweg werd dit streven bemoeilijkt door heftige regenval, hoge temperaturen, grote hoogteverschillen en druk verkeer tijdens de spitsuren. Niettemin werd aan het einde van de rit een gemiddeld verbruik van 3,1 liter diesel per 100 kilometer gerealiseerd en dat is duidelijk minder dan de fabrieksopgave van 3,8 tot 4,1 liter bij gecombineerd gebruik (overeenkomend met 99 tot 109 gram CO2 per kilometer).

De Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID is uitgerust met een viercilinder dieselmotor (150 kW/204 pk), die samen met een elektromotor (20 kW/27 pk) zorgt voor een sprint van 0 – 100 km/u in 7,1 seconden richting een topsnelheid van 242 km/h.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.