Mercedes heeft onlangs in samenwerking met Renault een nieuwe bestelbus geïntroduceerd: de Citan Combi. Deze valt in alle mogelijke uitvoeringen binnen de 20% bijtellingscategorie.

20% bijtelling, ook met dikke velgen
De Citan Combi kent momenteel twee motoruitvoeringen, de 108 CDI en de 109 CDI. Beide uitvoeringen zijn leverbaar als Trend (vanaf €23.985 incl. BTW/BPM) en als Ambiente (€25.995 incl. BTW/BPM). Deze vier uitvoeringscombinaties zijn standaard voorzien van het BleuEFFICIENCY-pakket met onder andere een roetfilter en ECO-start/stop-functie. De Citan Combi verbruikt gemiddeld 4,3 liter brandstof op de 100 km en stoot daarbij 112 gr/km CO2 uit. Alle uitvoeringen in het huidige leveringsprogramma vallen daarom af fabriek in de 20% bijtellingscategorie, ook wanneer ervoor gekozen wordt de combi extra uit te rusten met opties als lichtmetalen velgen.

In de tweede helft van 2013 wordt de Citan Combi ook leverbaar als benzinevariant (84 kW) en dieselvariant 111 CDI (81 kW). Of deze modellen ook in de 20% bijtellingscategorie zullen vallen is nog niet bekend.

Enkele opties op de Citan Combi zijn centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een schuifdeur aan zowel de linker- als de rechterzijde, elektrisch bedienbare ruiten in de voorportieren, elektrisch verwarmde en verstelbare buitenspiegels, warmtewerend glas rondom, airco en een in 1/3 en 2/3 neerklapbare achterbank.

De Citan Combi wordt geleverd met onder andere ADAPTIVE ESP, automatische dagrijverlichting en zes airbags.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.