De EQS krijgt als eerste een accupakket van CATL.

Mercedes was eerder al in zee gegaan met Chinese accugigant CATL. Het ging daarbij om accu’s voor elektrische trucks. Vandaag maakt Mercedes bekend dat de samenwerking flink wordt uitgebreid. CATL gaat om te beginnen het accumodules leveren voor het vlaggenschip van de EQ-reeks van Mercedes, de EQS.

Dankzij de superieure technologie van CATL is het de bedoeling dat de EQS een indrukwekkende range krijgt van meer dan 700 km. Ook streeft Mercedes ernaar de laadsnelheid ten opzichte van andere modellen te verdubbelen. De leveringen van het model gaan volgens de planning in 2021 van start.

De samenwerking tussen Mercedes en CATL blijft niet beperkt tot de EQS. Integendeel: het is de bedoeling dat CATL voor zowel personenwagens als bedrijfswagen een belangrijke leverancier wordt. Tevens zullen ze hun krachten bundelen op het gebied van research.

De cell-to-packtechnologie van CATL is ook inbegrepen bij de deal. Zoals de naam al aangeeft, worden hierbij de accucellen direct in een accupakket verwerkt. De stap modules wordt daarbij overgeslagen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.