Mercedes-Benz G-klasse in volle vaart
De dinosauriër onder de automobielen krijgt elektrische aandrijving.

De Mercedes-Benz G-klasse mag dan enige jaren terug geheel vernieuwd zijn, het blijft een rijdend anachronisme dat misschien juist daardoor een behoorlijke schare van liefhebbers kent. Welbeschouwd is het een vrij waardeloze auto; te groot, te log en te zwaar. Al met al is de efficiëntie ver te zoeken.

Toch blijft de Geländewagen nog lang onder ons. Er komt namelijk een elektrische versie van de Mercedes-Benz G-klasse aan. Dat heeft Ola Källenius, ceo van Daimler, gemeld tijdens een congres van Automobilwoche. Een slimme zet, want op die manier komt de auto niet noodgedwongen aan zijn einde vanwege een te hoge uitstoot en kan het paraderen op straten als de PC Hooftstraat en Königsallee blijven doorgaan. Het gaat bovendien om een dure auto, waarmee het relatief eenvoudig is om de hoge kosten terug te verdienen die autofabrikanten nu nog hebben aan elektrificatie

Een elektrische versie van de Mercedes-Benz G-klasse is er overigens al, die G-klasse wordt namelijk aangeboden door de Oostenrijkse elektrospecialisten van Kreisel. (Via: @sacha_p op twitter.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.