In de Mercedes-fabriek in Rastatt rolde vandaag de eerste Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive van de band. De verkoopstart van het model staat voor medio 2014 gepland.

De elektrische B-Klasse maakt gebruik van een aandrijflijn van Tesla Motors, waarin Mercedes’ moederbedrijf Daimler een aandeel heeft. De lithium-ion batterij heeft een actieradius van ca. 200 km, en is ondergebracht in de zogenoemde ‘Energy Space’ in de vloer. Hierdoor blijft de interieur- en kofferruimte behouden.

De elektromotor levert 132 kW met een maximaal koppel van 340 Newtonmeter (voorlopige waarden). De sprint van nul naar 100 km/h legt de elektrisch aangedreven B-Klasse af in 7,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 160 km/h (voorlopige waarden).

Als eerste verschijnt de B-Klasse Electric Drive in de Verenigde Staten op de markt (medio 2014). Aan het eind van dit jaar start de Europese marktintroductie in Duitsland.

De B-Klasse Electric Drive kan worden opgeladen aan alle huishoudelijke stopcontacten. Wanneer hij wordt opgeladen aan een wallbox of een openbaar 400V-oplaadpunt bedraagt de oplaadduur in Europa dankzij de 11 kW-oplader van de auto 1,5 uur voor een actieradius van ca. 100 km.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.