De elektrische Oberklasse doet haar intrede bij Mercedes-Benz.

De Mercedes-Benz EQS is een ev die de merkwaarden niet verloochent. Het gaat om een luxe en comfortabele limousine met een ruim rijbereik van 700 kilometer. De auto komt in de tweede helft van dit jaar op de markt.

Nu alvast wordt een holistisch laadconcept beloofd. Dat is nogal ronkende taal voor onder andere een Mercedes me Charge-laadpas die naar wens beschikbaar is en het mogelijk maakt om bij 500.000 laadpunten wereldwijd en 200.000 laadpunten in Europa op te laden. Niet onaardig is plug & charge, waarmee snelladen werkt zonder dat een pas hoeft te worden aangeboden. Dit lukt in eerste instantie uitsluitend bij Ionity.

In Japan is de Mercedes-Benz EQS trouwens geschikt voor V2X-toepassingen, aldaar heeft de elekrische Mercedes een Chademo-aansluiting die vooralsnog onontbeerlijk is om energie te kunnen terugleveren.

Intussen is de accuproductie van start gegaan in de fabriek in het Zuid-Duitse Stuttgart-Hedelfingen. Ook maakt Mercedes (meer) werk van elektrische aandrijflijnen, onderzoek hiernaar wordt gedaan op de campus van het merk in Stuttgart. Dit om het elektro-offensief voort te zetten, veel EQ-modellen komen eraan en nog veel meer zullen volgen.

De Mercedes-Benz EQS beleeft zijn wereldpremière op 15 april.

Beeld: EQ-modellen van Mercedes, een deel nog in enige mate gecamoufleerd


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.