De elektrische Mercedes-Benz Vito is er als busje voor het vervoer van goederen en voor het vervoer van personen, de laatste is er een stuk aantrekkelijker op geworden.

Het is een wat opvallende constatering, de gemiddelde elektrische bestelwagen heeft noodgedwongen de stad als domein vanwege een opvallend klein accupakket.

Zo ook de Mercedes-Benz eVito. Een accupakket van 40 kilowattuur houdt niet over, een laadtijd van een uur of zes is allesbehalve een verdienstelijke prestatie en het ontbreken van een snellaadaansluiting valt maar nauwelijks te verteren. Een motorvermogen van 84 kW (114 pk) en een koppel van 300 Nm is acceptabel. Aan het busje verandert niets, wanneer het gaat om de uitvoering die wordt gebruikt voor goederenvervoer.

Wel wordt de Mercedes-Benz eVito Tourer er een stuk aantrekkelijker op. Een verbeterde versie van het personenbusje is gepresenteerd. De eVito Tourer krijgt de beschikking over een elektromotor met een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 362 Nm. Het accupakket heeft voortaan een capaciteit van 100 kWh, waarvan 90 kWh bruikbaar is. De reikwijdte komt volgens de NEDC-norm uit op 421 kilometer. Belangrijk ook is dat er nu op drie fasen wordt opgeladen, met maximaal 11 kW. Snelladen gaat met 50 kW, terwijl optioneel 110 kW mogelijk is. Opvallend is dat de topsnelheid is afgeregeld op 140 km/u, maar optioneel kan worden opgehoogd naar 160 km/u. Prima waarden, die deze Vito ideaal maken voor taxivervoer.

Naar verwachting is de Mercedes-Benz eVito Tourer vanaf de zomer beschikbaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik ben zeer benieuwd naar de prijs. Ook de prijzen van de vivaro-e, e-jumpy en e-expert laten erg lang op zich wachten. Wellicht wachten ze elkaar af

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.