De Mercedes-Benz EQV is luxe personenvervoer met een elektrische aandrijflijn.

De archetypische Mercedes-Benz V-klasse bestaat al jaren, niet zelden ligt er een dikke dieselmotor in het vooronder. Het is tijd voor verandering, onder de naam EQV komt er een volledig elektrische uitvoering. Deze Mercedes-Benz EQV ziet er opvallend gewoon uit. De ev normaliseert, is niet langer anders dan al het andere dat te koop is.

De Mercedes-Benz EQV heeft een aandrijflijn met een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 362 Nm. Snelladen gaat met maximaal 110 kW, regulier laden kan op drie fasen met 11 kW. Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 90 kWh. Naar verwachting komt het rijbereik uit op ongeveer 400 kilometer.

Het lijkt de ideale keuze voor de taxiondernemer die aan een Tesla niet genoeg heeft. Een Mercedes-Benz EQV is ruimer, praktischer en lijkt geen steken te laten vallen op het vlak van inzetbaarheid. Eén kleine min. Wanneer een incidentele haastklus wordt verwacht die uitgerekend plaatsheeft op het limietloze deel van het Duitse wegennet, dan is het goed om te weten dat de topsnelheid optioneel kan worden verhoogd van 140 km/u naar 160 km/u.

Naar keuze is de Mercedes-Benz EQV een zes-, zeven- of achtzitter. Uiteraard is de infotainment op orde. Ook deze Mercedes-Benz luistert naar het commando “Hey Mercedes”. Bediening kan ook via een scherm, dat 10,25 inch meet. Voor het opladen kan gebruik worden gemaakt van Mercedes me Charge, met bijbehorende app en laadpas. Er is dan toegang tot een Europawijd netwerk. Snelladen kan onder andere bij Ionity

De Mercedes-Benz EQV is bestelbaar, de vanafprijs is € 71.388,10.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.