Er valt maar op één manier achter te komen of een auto winterhard is. Proefondervindelijk. Een andere mogelijkheid dan de vrieskou opzoeken is er niet.

Mercedes-Benz EQV combo

Als we het eenvoudig stellen, is de Mercedes-Benz EQV een luxe taxibusje, met volledig elektrische aandrijving. Zeer geschikt om personen in alle comfort en alle rust te vervoeren. De Mercedes-Benz EQV staat tot de V-klasse, zoals de EQC tot de GLC staat. Een vrij vertrouwde Mercedes, maar dan met een elektrische aandrijflijn.

De Mercedes-Benz EQC is goed voor een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 362 Nm. Het accupakket van 100 kWh perkt de noodzaak tot veelvuldig snelladen een dag aardig in, het rijbereik komt volgens de verouderde New European Driving Cycle (NEDC) uit op meer dan 400 kilometer.

Maar de winterse prestaties? Een team van technisch onderlegde Mercedes-medewerkers heeft de EQV aan een serie tests onderworpen, in en om de Noord-Zweedse plaats Arjeplog. Het weggedrag bij temperaturen onder nul is beproefd, nagegaan is of iets van de snellaadsnelheid overeind blijft en of de elektromotor aanslaat in de ijzige kou.

Over het algehele gedrag worden geen klachten geuit. Met het uithoudingsvermogen zit het wel snor en de laatste stappen op weg naar marktintroductie worden derhalve met succes gezet. Halverwege 2020 wordt productieversie van de Mercedes-Benz EQV officieel wereldkundig gemaakt. Op hetzelfde moment debuteert ook de wat minder luxe Mercedes-Benz eVito Tourer.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.