Tijdens de Detroit Motor Show die half januari begint zal Mercedes twee hybride varianten van de E-Klasse lanceren. Eentje daarvan is de Mercedes E 300 BlueTEC HYBRID, een diesel met hybride aandrijving.

Deze hybride E-Klasse is gebaseerd op de E 250 CDI BlueEFFICIENCY en heeft onder de motorkap dezelfde 2.1 liter viercilinder met 204 pk en een maximum koppel van 500 Nm. Om er een hybride van te maken is er een elektromotor toegevoegd met 27 pk en 250 Nm, en een lithium-ion batterij. De module is zo compact dat het ruimteaanbod in de bagageruimte en het passagierscompartiment identiek is aan dat van de reguliere E-Klasse modellen. Ook hoeven de inzittenden geen concessies te doen op het gebied van comfort en veiligheid.

Het gemiddelde verbruik komt dankzij de extra hybridetechniek uit op 4,2 liter per 100 km. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer. Daarmee is de E 300 BlueTEC HYBRID nog eens 15% zuiniger dan de toch al efficiënte E 250 CDI. Over korte afstanden kan de E 300 BlueTEC HYBRID volledig elektrisch aangedreven en dus lokaal emissievrij rijden.

De E 300 BlueTEC HYBRID is vanaf eind 2012 leverbaar als Limousine en Estate.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.